Corona-maatregelen

De kerkenraad heeft besloten om toe te gaan werken naar een situatie waarbij weer kerkdiensten  met gemeenteleden gehouden kunnen worden. Daarvoor moeten echter nog heel veel zaken besproken en uitgewerkt worden. Net als bij theaters en bioscopen moet het duidelijk zijn wie er naar de kerk zal komen. Kerkgangers moeten dus reserveren, of uitgenodigd worden. En de kerk moet een gebruikersplan hebben, waarmee de veiligheid van de kerkganger gewaarborgd is:
Hoe word je kerk op anderhalve meter? Waar kun je zitten, en waar niet? Hoeveel veilige plaatsen zijn er? Wat zijn veilige looproutes? Hoe kun je met elkaar veilig binnenkomen, en weer weggaan? Collectezakken, ook met lange stok, kunnen niet, dus hoe ga je collecteren?
Het meest slechte nieuws is dat bezoekers van een kerkdienst op anderhalve meter niet meer kunnen zingen. Geen psalm, geen gezang en geen kinderlied.
Het College van Kerkrentmeesters en de kerkenraad gaan in de komende weken werken aan een gebruiksplan waarin vastgelegd wordt hoe de kerkdiensten georganiseerd worden en hoe omgegaan kan worden met de restricties op het gebied van samenzang.  De bedoeling is om in augustus in ide Johanneskerk te beginnen met het toelaten van gemeenteleden in de dienst.

H. Littel
Scriba