Beleidsplan 2019-2023

Door de kerkenraad is een beleidsplan opgesteld. Dit plan beschrijft hoe we de komende jaren gaan werken aan de opbouw van onze nieuwe protestantse gemeente. Daarbij richten we onze blik niet alleen naar binnen, op onszelf, maar juist ook naar buiten; de samenleving in de dorpen en de gemeenten om ons heen. Kerk zijn op het dorp, in pastoraal, diaconaal en missionair opzicht is een belangrijk speerpunt voor de kerken op Walcheren en zo ook voor onze gemeente. Samenwerking met de gemeenten in de omgeving is daarvoor essentieel en zal de komende jaren versterkt worden.

Hierbij hopen en verlangen we dat de eigen gemeente in de twee dorpen deze beleidsperiode versterkt mag worden in het geloof en vertrouwen dat het werk voor en vanuit de kerk bijdraagt aan het klimaat en leven in de dorpen op Walcheren. We doen dat vanuit een visie die als leidraad dient voor onze manier van kerk zijn in de komende jaren: “In de verkondiging van het evangelie en de ontmoeting geschiedt Gods bevrijding. Omdat wij God lief hebben bovenal en de naaste als onszelf, treden wij de Ander / ander met open handen tegemoet. Zó zoeken en faciliteren wij de ontmoeting met God en onze medemens.”